Sajttal töltött körte sült csirkével

Hozzávalók: 4 személyre- étolaj- só- pirospaprika- kakukkfű- 1 tubus majonéz- 1/2 liter tejföl- 15 dkg füstölt sajt- 15 dkg trappista sajt- 2 tubus krémsajt- 8 körte- 4 csirkecombElkészítés:A hússal kezdem, mert amíg a csirke sül, lesz időm a körtékkel bíbelődni. Mindenekelőtt a combokat leforrázom, ugyanis ezzel sok káros anyagot hatástalanítok (a nagymamámtól és az édesanyámtól azt tanultam, hogy a húsleves felrottyanó levét is öntsem le, és tiszta vízben folytassam a hús főzését). A csirkét sóval, pirospaprikával és kakukkfűvel fűszerezem, majd kevés olajon, alufóliával letakarva párolom a sütőben. Ha megpuhult, leveszem a fóliát és ropogósra pirítom. Amíg a hús sül, a körtéket meghámozom, hosszában kettévágom, és a magházakat kivájom. Tepsibe rakom őket, a magház helyére, az üregekbe natúr krémsajtot nyomok, és a csirkétől még középmeleg sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütöm. Ezalatt a tejfölt elkeverem a majonézzel, és a kétféle sajtot lereszelem (itt aztán lehet variálni a sajtokkal, hogy mindig más és más ízhatást kapjunk). A gyönyörűen megpirult csirkecombokat és körtéket azonnal tányérokra porciózom, hogy tálalás után mindenki kedve szerint “nyakon önthesse” a mártással és a sajtokkal.

Folytatás

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


három + = 8

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>