Hozzávalók: 4 személyreAranyló szárnyasleves- 3 cl konyak- 1 csipet szerecsendió- 1 csipet sáfrány- só- 1 db kelkáposzta- 1 vöröshagyma- 1 db zellergumó- 2 fehérrépa- 3 sárgarépa- 1 adag liba-, kacsa- vagy gyöngytyúk aprólékKakukkfüves húsgaluska- 1 csipet kakukkfű- 1 tojás- 1/2 dl tejszín- 25 dkg darált hús- sóElkészítés:Aranyló szárnyaslevesA szárnyasaprólékot megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a keletkezett habot, és beletesszük a megtisztított, hasábokra vágott gyökérzöldségeket, a vöröshagymát meg a kelkáposztát. A levest megsózzuk, és lassú tűzön, gyöngyözve főzzük. Amikor félig elkészült, sáfránnyal és szerecsendióval fűszerezzük, így pároljuk készre. A legvégén hozzáöntjük a konyakot is.Kakukkfüves húsgaluskaA darált szárnyashúst elkeverjük a tejszínnel, majd botmixer segítségével pépesítjük. Hozzáadjuk a tojást, azután kakukkfűvel és sóval ízesítjük. A levesből néhány merőkanálnyit átszedünk egy kisebb fazékba, vizes kanállal apró gombócokat szaggatunk bele a masszából, és a húsgaluskákat körülbelül 10 perc alatt kifőzzük.
Folytatás