Sütőtökös libaleves

Hozzávalók: 4 személyre- só- 1 csokor petrezselyem zöldje- 2 dl tejszín- 1 evőkanál finomliszt- 1 csipet tárkony- ízlés szerint gyömbér- 1 zeller- 2 vöröshagyma- 1 evőkanál libazsír- 50 dkg sütőtök- 60 dkg libahúsElkészítés:Üvegesre futtatjuk a finomra vágott vöröshagymát a libazsíron. Rádobjuk a kis darabokra vágott libahúst, pici vizet öntünk alá. Megsózzuk, és fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Ekkor tesszük bele az apró kockákra szabott sütőtököt és a zellert. Hozzáreszeljük a megtisztított gyömbért is. Felöntjük körülbelül 1 liter vízzel. Ha már a zöldségek puhák, mehet bele a tárkony is. A végén a lisztből és tejszínből készített habarással besűrítjük, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjével.

Folytatás

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


kilenc − 3 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>