Zelleres muffin lilahagyma-mártással

Hozzávalók: 4 személyreZelleres muffin – 1/2 csokor petrezselyem zöldje- só- 25 dkg zeller- 5 dkg trappista sajt- 4 tojás- 1,5 dl tej- 30 dkg finomliszt- 20 dkg vaj- 1 csokor metélőhagymaLilahagyma-mártás- só- 1 dl húsalaplé- 1 kiskanál balzsamecet- 1/2 dl vörösbor- 5 dkg vaj- 3 lila hagyma- őrölt borsElkészítés:Zelleres muffinA vajat felolvasztjuk, és egy kicsit megpirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük a tejjel, simára keverjük, azután félrehúzzuk a tűzről. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, és habverő segítségével az egészet simára keverjük. (Olyan legyen az állaga, mint egy kemény krumplipüré.) Beletesszük a megtisztított, félcentis kockákra vágott zellert, a megreszelt sajtot, a finomra vágott petrezselyem zöldjét és metélőhagymát. A masszát ízlés szerint sózzuk, jól elkeverjük, és nyomózsákba töltjük. (Ha nem elég kemény, egy kevés lisztet adhatunk még hozzá.) A tésztát szilikonformába vagy muffinpapírba nyomjuk, és 135 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.Lilahagyma-mártásA vajon megfonnyasztjuk az apróra vágott lila hagymát. Felöntjük a bor, az ecet meg a húslé keverékévével, azután sóval és borssal ízesítve sűrűre beforraljuk. Ha elfőne a leve, még mielőtt megpárolódna a hagyma, kevés vízzel pótolhatjuk. Az elkészült mártást tetszés szerint hagyhatjuk darabos állagúan vagy pürévé keverhetjük.

Folytatás

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


+ kilenc = 18

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>