Hozzávalók: 4 személyre- póréhagymacsíra- színes bors- 1 maréknyi frisée saláta- 20 dkg radicchio saláta- 1 sárgarépa- 10 dkg dió- olívaolaj- 2 citrom- só- 60 dkg csirkemellfiléElkészítés:A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, besózzuk, majd rácsavarjuk az egyik citrom levét, és ráreszeljük a héját is. Félórát hagyjuk állni, azután kevés olívaolajon hirtelen megpirítjuk. A diót gorombára aprítjuk, a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, a salátákat megmossuk, szárazra rázzuk, darabokra tépkedjük, majd az egészet egy salátástálba halmozzuk, és összekeverjük. 1 dl olívaolajat keverőtálba öntünk, elkeverjük a másik citrom levével és reszelt héjával, egy-egy csipet sóval és durva borssal. Tálaláskor a saláta tetejére tesszük a megpirított, időközben kihűlt csirkehúst, meglocsoljuk a citrusöntettel, végül bőven meghintjük póréhagymacsírával.
Folytatás