Hozzávalók: 1 fej savanyított káposzta, 50 dkg darált csirkemellfilé, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt fekete bors, őrölt pirospaprika, 5-6 evőkanál durva zabpehely, 2-3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál finom zabpehely.Elkészítés:A darált húst keverd el az apróra vágott hagymákkal, ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával, add hozzá a zabpelyhet. Készíts belőle gombócokat, majd tekerd be a káposztalevelekbe. A maradék leveleket vágd vékony csíkokra. Egy nagyobb edény aljára rakd le a vágott káposztalevelek felét, szórd meg pirospaprikával és helyezd bele a gombócokat. Tedd rá a maradék káposztalevélcsíkokat, szórd meg pirospaprikával. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a gombócokat. Főzd 2-3 órát. Vedd ki a gombócokat egy edénybe. A káposztás levet sűrítsd a finomabb zabpehellyel, tedd vissza a gombócokat és forrald össze. Tálald zsírszegény tejföllel vagy joghurttal.Még több egészségtippet találhatsz a Diéta&Fitnesz oldalán.
Folytatás