A sütőtök jótékony hatása

Tudományos kutatások szerint a sütőtök kalcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, C-vitamin, karotin, biotin, niacin, pantoténsav, A, B1, B2, B6 vitaminok és folsav tartalmának köszönhetően egészségmegőrző, gyógyító hatással bír.A sütőtök fogyasztásának kedvező élettani hatása van az emberi szervezetre. A népi gyógyászat már hosszú ideje használja különböző jótékony hatásai miatt, de ezenkívül de ezenkívül a szépségipar is felfedezte magának.A sütőtök alkalmas gyulladásos betegségek tüneteinek kezelésére, emellett igen hatékony megfázásos, meghűléses megbetegedések esetén, ráadásul alkalmazhatjuk tüdőgyulladás és egyéb tüdőkárosodások kezelésére is. Ennek a növénynek a fogyasztása enyhíti az allergiás köhögést, tüsszögést valamint az asztmatikus rohamokat.A sütőtök fogyasztása szebbé varázsolja bőrünket a pattanások kezelésében hatalmas segítséget jelenthet. A népi gyógyászatban hashajtó és béltisztító hatásait fedezték fel, fogyasztása jótékonyan befolyásolja az emésztést. A sütőtök serkenti a máj működését, segíti a szív és koszorúér problémák megelőzését, csökkentheti a prosztatarák és a szürkületi vakság kialakulását.A sütőtök legnépszerűbb elkészítési formája, hogy sütőben megsütjük, de készíthetünk belőle ízletes levest, különböző főzelékeket, süteményeket, lekvárt, ivólevet. Kedvező élettani hatásai miatt mindenféleképpen érdemes étrendünkbe beépíteni ráadásul kedvező hatásai és alacsony kalóriatartalma okén diétázóknak is ideális alapanyag lehet.

Folytatás

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


+ 8 = kilenc

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>