Hozzávalók: 4 személyre- 1/2 csokor kapor- 1 evőkanál finomliszt- 3 dl tejszín- 5 dkg vaj- 1 kg főzőtök- só- 2 babérlevél- 1 zeller- 2 fehérrépa- 2 sárgarépa- 1 vöröshagyma- 1 nyers hátsó csülökElkészítés:A konyhakész csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, föltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát, valamint a sárgarépát, a fehérrépát meg a zellert nagyobb hasábokra vágva, majd sóval és babérlevéllel ízesítve az egészet puhára főzzük. Miközben a csülök fő, meghámozzuk a tököt, a belsejét kanállal kikaparjuk. A húsát centis kockákra vágjuk, azután a felforrósított vajon éppen csak megfuttatjuk. Felöntjük a csülök ízes főzőlevével, szükség szerint utánasózzuk, majd amikor felforrt, behabarjuk a tejszínnel csomómentesre kikevert liszttel. Újraforrástól számítva még pár percig lassan rotyogtatjuk, és ezzel el is készült a levesünk. A csülköt kicsontozzuk, a húst kisebb darabokra vágjuk. A levest a csülökdarabokkal és a benne főtt zöldségekkel kínáljuk. Tálalás előtt megszórjuk finomra vágott kaporral.
Folytatás