Csülkös tökleves

Hozzávalók: 4 személyre- 1/2 csokor kapor- 1 evőkanál finomliszt- 3 dl tejszín- 5 dkg vaj- 1 kg főzőtök- só- 2 babérlevél- 1 zeller- 2 fehérrépa- 2 sárgarépa- 1 vöröshagyma- 1 nyers hátsó csülökElkészítés:A konyhakész csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, föltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát, valamint a sárgarépát, a fehérrépát meg a zellert nagyobb hasábokra vágva, majd sóval és babérlevéllel ízesítve az egészet puhára főzzük. Miközben a csülök fő, meghámozzuk a tököt, a belsejét kanállal kikaparjuk. A húsát centis kockákra vágjuk, azután a felforrósított vajon éppen csak megfuttatjuk. Felöntjük a csülök ízes főzőlevével, szükség szerint utánasózzuk, majd amikor felforrt, behabarjuk a tejszínnel csomómentesre kikevert liszttel. Újraforrástól számítva még pár percig lassan rotyogtatjuk, és ezzel el is készült a levesünk. A csülköt kicsontozzuk, a húst kisebb darabokra vágjuk. A levest a csülökdarabokkal és a benne főtt zöldségekkel kínáljuk. Tálalás előtt megszórjuk finomra vágott kaporral.

Folytatás

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


nyolc × 2 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>