Kukoricapelyhes bundában sült sertéskaraj pikáns…

Hozzávalók: 4 személyre- bors- só- 2 dl tejszín- 1 csomag vaníliás pudingpor- szegfűszeg- fahéj- 2-3 evőkanál cukor- tkg meggybefőtt, vagy 1 kg friss vagy fagyasztott meggy- 1 kg burgonya- a sütéshez zsír- a bundázáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa. natúr kukoricapehely- 1 kg csont nélküli sertéskaraj- mustárELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 1 óra – PÁCOLÁS: 1 éjszaka – 1 adag: 780 kcal – ? 1 kg burgonya ? 1 kg friss vagy fagyasztott meggy (vagy ugyanennyi befőtt) ? 2-3 evőkanál cukor ? fahéj ? szegfűszeg ? 1 csomag vaníliás pudingpor ? 2 dl tejszín ? só ? bors A felszeletelt karajt előző nap kissé kiverjük, majd bekenjük mustárral az egyik oldalát, ráhelyezzük a többit, amelyeket szintén megkenünk, lefedjük fóliával, és bepácolva a hűtőbe tesszük. A krumplit héjastul megfőzzük, meghámozzuk, teljesen kihűtjük. Másnap a szeleteket sózzuk, borsozzuk (a mustár maradhat rajta, nem kell letörölni), majd a következő módon panírozzuk: lisztbe, tojásba, majd kukoricapehellyel elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Bő zsírban sütjük, az első oldalát fedő alatt. A burgonyát cikkekre vágjuk, és forró zsírban pirosra pirítjuk. A meggyszószhoz a kifejtett meggyet a levével együtt, némi víz hozzáadásával megpároljuk cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és egy csipet sóval. Nem szabad túlfőzni. A pudingot kikeverjük a tejszínnel, hőkiegyenlítéssel a meggyhez adjuk, kiforraljuk. Frissen tálaljuk, mert bebőrösödik.

Folytatás

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


9 + négy =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>