Mákosguba-torta

Hozzávalók: 4 személyre- 2 alma- 1 narancs- 2 dl tejszín- 3 evőkanál kristálycukor- 1 csomag vaníliás pudingpor- 20 dkg darált mák- 5 evőkanál porcukor- 1+4 dl tej- 3 csomag vaníliás cukor- 6 tejes kifliElkészítés:A szikkadt kifliket 1 centiméter vastag karikákra vágjuk, és üvegtálba rakjuk. 1 dl tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, azután a kiflire öntjük. A darált mákot a porcukorral és a meghámozott, megreszelt almával együtt a kiflihez keverjük. Egy kerek, kapcsos tortaformát kikenünk vajjal, majd a még forró kiflikeveréket belenyomkodjuk. A pudingot 4 dl tejjel és a cukorral a szokásos módon megfőzzük, és a torta tetejére simítjuk. Ha kihűlt, a tetejét tejszínhabbal és naranccsal díszítjük. Kivesszük a tortaformából, és cikkekre szeleteljük.

Folytatás

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


× 9 = negyven öt

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>