Sült gomolyasajt hajdinás-narancsos répasalátával

Hozzávalók: 4 személyreHajdinához- 25 dkg hajdina- 15 dkg vöröshagyma- 15 dkg sárgarépa- 1-2 babérlevél- sóSalátához- 50 dkg gomolyasajt- 4 sárgarépa- 2 narancs- balzsamecet- olívaolaj- méz- sóElkészítés:HajdináhozA hajdinát egy edényben szárazon szétpattogtatjuk, hozzáadjuk a zöldségeket – a hagymát meg a sárgarépát -, babérlevelet, sót. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Készre főzzük, majd kihűtjük.SalátáhozA salátához a répát lereszeljük, a narancsokat előbb cikkekre, aztán cikkenként félbevágjuk. Hozzáadjuk a répához, ízesítjük balzsamecettel, olívaolajjal meg egy kevés mézzel. Összekeverjük körülbelül ugyanannyi hajdinával, utóízesítjük ízlés szerint. A sajtot szeletekre vágjuk, grillen vagy serpenyőben megsütjük. A salátát tányérokra osztjuk, és ráhelyezzük a sült sajtot. Friss zöldfűszerekkel díszíthetjük.

Folytatás

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


− 6 = egy

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>